Gå til sidens indhold

Jobsøgning

DSL samarbejder med a-kassen FTFa. Konsulenterne i FTFa kender dit arbejdsmarked, og kan hjælpe med rådgivning om jobsøgning, sparring på CV og ansøgning inden for 24 timer.

Der kan være mange grunde til at søge nyt job.  Uanset årsagen er det vigtigt at huske, at det er muligt at foretage selv markante skift undervejs i karrieren – men sørg for at bruge tid på at finde ud af, hvad du vil. 

Er du gået i stå med din jobsøgning? Mangler du ny inspiration? Kan du ikke finde det rigtige job? Bliver du ikke indkaldt til samtaler på dine ansøgninger? 

Kontakt karrierekonsulenterne hos FTFa. 

FTFa og Jobindex i samarbejde
FTFa har et samarbejde med Danmarks største jobportal, Jobindex, så FTFa medlemmer får endnu bedre muligheder for at finde nyt job.
Medlemmer af DSL, der tilknytter deres CV til FTFa Jobindex, vil kunne søges frem af FTFas medarbejdere, når de får en henvendelse fra en arbejdsgiver om et ledigt job.

For dig som medlem betyder det, at du kan søge målrettet på stillingsbetegnelser inden for dit fagområde. Udvalgte stillingsbetegnelser fremgår her.

  • Hvis du bliver opsagt - FTFa tilbud

    FTFa har ultimo 2019  udviklet et tilbud til opsagte medlemmer om rådgivning med udgangspunkt i deres aktuelle situation. Her kan medlemmerne få konkrete anbefalinger til jobsøgningen og få lagt en personlig plan for opsigelsesperioden.

    A-kassen har oprettet ordningen for at sørge for, at opsagte kommer hurtigere i job igen – og fordi den opsagte i situationen ofte ikke selv har overblik over, hvad der skal til for at komme videre i et nyt job, og hvordan tiden i opsigelsesperioden bruges bedst i den forbindelse.

    ”Vi tror på, at den faglige organisation og vi som a-kasse i fællesskab i den situation kan gøre en afgørende forskel, når vi hjælper med at skabe fokus og retning,” lyder det fra FTFa om baggrunden for den nye ordning.

    Og faktisk er tilbuddet endnu bredere: det gælder nemlig for alle medlemmer af DSL uanset, om de er medlem af a-kassen eller ej.

    Opsagte DSL’ere kan henvende sig til FTFa

  • Hvis du bliver ledig

    Det er ikke usædvanligt, at du kommer ud for at være uden job i kortere eller længere tid i løbet af dit  arbejdsliv - selvvalgt eller tvunget. Vi har samlet en række gode råd til dig herunder.

    Senest på din første ledighedsdag skal du tilmelde dig dit lokale (kommunale) Jobcenter som ledig og aktivt søge job. Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse og dagpengeberettiget. Du kan tilmelde dig på www.jobnet.dk.

    Er du medlem af FTFa, kan du bestille tid hos deres karrierekonsulenter.  Du er også velkommen til at kontakte DSL. 

     

  • Hvis du søger nyt job

    5 Gode råd 

    Inden du søger nyt job, er her 5 spørgsmål, der er gode at stille til dig selv. 

    1. Er det nye udfordringer du søger?

    2. Hvilke af dine kompetencer vil du bruge i det nye job?

    3. Hvad er det vigtigst for dig i det nye job?

    4. Hvordan vil du finde dit kommende job?

    5. Hvodan vil du søge nyt job

    Nyuddannet

    Er du nyuddannet, skal du være særlig opmærksom på at oversætte din viden og færdigheder fra studiet til de kompetencer der efterspørges på arbejdsmarkedet. .

    Karriere – eller brancheskift?

    Vil du skifte til en helt anden funktion inden for din branche eller måske prøve kræfter med en ny branche, skal du have særlig fokus på at beskrive dine kompetencer, så de matcher det område du søger inden for. Det kan også være du har brug for at udvikle dine kompetencer og udvikle dit netværk.

7 gode råd til din jobsøgning

  • Vis i krop og sprog, at du er engageret og interesseret i jobbet og virksomheden.
  • Lyv aldrig.
  • Lav research på virksomheden, og forbered spørgsmål om jobbet for at understrege din interesse.
  • Forbered et kort og præcist svar på de spørgsmål, du ikke vil have, fx hvorfor du er blevet opsagt, eller hvorfor der er hul i dit CV. Det fjernet nervøsiteten omkring det.
  • Fortæl kun kort om store begivenheder i dit liv, fx børn eller sygdom, ellers kan det overtage samtalen, og virksomheden kan få indtryk af, at det fylder for meget i dit liv til, at du kan varetage jobbet.
  • Husk at medbringe de dokumenter, du har sendt til virksomheden, og det materiale, virksomheden har sendt til dig. Det er også fint at have noter med til samtalen, hvis du er nervøs for at glemme pointer, som du har forberedt.
  • Kontakt DSL’s karrierekonsulenter, inden du skal til samtale – vi sidder klar til at hjælpe
Mit DSL